Опцията за блокиране на някого предлага предимството да се избегне взаимодействие с някого, който не ви интересува. Това важи независимо дали става чрез добре познатото приложение WhatsApp, обикновена поща, текстови съобщения или някое от по-често срещаните приложения като Telegram, Facebook или Instagram.
Интерес може да възникне след блокиране на някого, защото ако сте избрали да го блокирате, по-късно може да се чудите дали този човек се е опитал да се свърже с вас чрез съобщения, на които не е отговорено. Въпросът е как можете да разберете дали блокиран контакт ви е изпратил съобщение?
Разберете дали някой ви е блокирал
Обикновено всички приложения имат свой собствен специфичен начин да ви уведомят, ако някой ви е блокирал. Можете да го разпознаете по фини знаци, но повечето приложения, особено по-надеждните, никога не ви уведомяват, че някой ви е блокирал. И така, как можете да разберете това в WhatsApp?
- Засега можете да си позволите наблюдавайте кога „е онлайн“. Ако забележим, че „никога“ обикновено вече не се появява, това може да е индикация.
- Няма да можете да видите профилната им снимка (освен ако не сте го конфигурирали да се вижда от цялата публика)
- Изпратените съобщения няма да пристигнат. Вашата пратка ще бъде показана с една отметка, без да се показват двете отметки, показващи, че е пристигнала.
- Ако му се обадите през приложението, вие също няма да можете да го извикате.
блокиран от instagram
За да проверите с Instagram, ще видите всички опции, които споменахме. Ще имате достъп и до всички обяснени подробности, но е възможно вече да не намирате този профил в профила си или чрез функцията за търсене . Ако се появи (което може да е грешка в приложението), може да видите профила му и да пише, че е недостъпен. Ако искате да разберете дали този профил съществува, не можете да го направите с профила си в приложението. Направете го от друг профил, без да влизате, или в частен режим.
блокиран от facebook
Също така няма да бъдете уведомени, че сте били блокирани. Можете да видите профила им, но в този случай няма да имате достъп до определени функции, като снимки, информация и др. Ако имате достъп до тях, това е защото профилът им е бил публичен. За да проверите, можете да изпратите съобщение и да видите дали са го получили с две отметки. Празен, непълен кръг означава, че съобщението не е изпратено. Възможно е обаче приложението Messenger да не е активирано, което би ви попречило да изпратите съобщение.
Как да разбера дали блокиран контакт ми е писал
Няма начин да разберете дали някой, когото сте блокирали, ви е изпратил съобщение . Съобщенията, изпратени между вас, никога няма да достигнат до другия човек и ще останат забравени. Също така няма приложение, което да ви каже дали някой ви е изпратил съобщение. Ако другият човек ви е блокирал и все още не сте сигурни или искате да се свържете с него по някакъв възможен начин, можете да опитате този трик:
- Чрез някой, на когото имате доверие, можете да го помолите да създаде група в WhatsApp, която включва вас и блокирания човек.
- След като групата е създадена, лицето, което я е изпълнило, може да напусне. След това можете да напишете съобщение в групата до този човек.
- Оттук нататък всичко ще зависи от това дали човекът иска да ви отговори, дали сте игнорирани или напуска групата, защото не се интересува наистина от вас.
Блокиране през телефона с нормални разговори
Можете също така да блокирате някого чрез телефонни обаждания, без да използвате приложение. Можете да замразите този човек и той ще бъде блокиран и чрез съобщения. Но в този случай все още можете да видите дали този човек се е опитал да се свърже с вас.
- За да блокирате този човек, дайте опция за блокиране на обаждания и MSM.
- Когато получите обаждане от този човек, телефонът няма да ви уведоми в момента, че той ви се обажда и следователно ще бъде блокиран.
- Но можете да получите достъп до хронологията на обажданията и да видите дали сте получили повикване, което сте предотвратили. Въпреки че тази опция не е еднаква за всеки модел телефон, просто трябва да разберете как се намира тази опция на вашия мобилен телефон.
iPhone-ите нямат тази опция за проверка дали някой е в черния ви списък и се е опитал да ви се обади. Можете лесно да разберете какво ви е необходимо, като използвате платен инструмент, наречен „Секретар“, и ще трябва да проверите дали вашият телефонен оператор го предлага.
С тази опция можете да конфигурирате телефонния си секретар и да коригирате настройките, за да получавате гласови известия от блокирани потребители. По този начин ще знаете дали са се опитали да се свържат с вас. Други приложения, които можете да използвате, за да намерите тази информация, включват: „Контрол на повикванията“ или „Блокиране на повиквания“, „Блокиране на повиквания“ и „Truecaller“.


